Share on:

Luxury homes: a minimalist condo with a hidden study

Neutral colours, an American cottage aesthetic and a hidden man cave and home office differentiates this cosy home near Bukit Panjang.

Looking at the photos of this four-room condominium apartment near the Bukit Panjang area, one would not guess that it is home to parents with two young children. The design has a sense of cool masculinity and a certain discipline about it.

And then there’s that dominant colour running throughout the house: white – usually a nightmare to keep pristine near curious young minds. It might scare us but not this family, so kudos to the interior design that makes managing their home a breeze.

AT A GLANCE

Who lives here: A couple and their two young children
Type of home: A 4-room condominium apartment
Size of home: 1,400 sq ft
ID: 
KNQ Associates

The brief called for plenty of common spaces to mingle and play in and storage space to keep things uncluttered. There were also considerations for the family’s existing furniture brought over from the previous home. A larger kitchen was also stipulated as the owners love to cook and found the existing kitchen too small.

  • Luxury Homes

    Tasked with renovating the unit was interior design studio KNQ Associates. “The homeowners’ love for the cottage style underpins the design direction,” says the design team, preferring to speak in the collective. “The general colour scheme is kept neutral with white as the main colour, plus greys and blacks to maintain a clean look reminiscent of traditional American homes and in line with the owners’ tastes.”

This article was originally published in Home & Decor.